Vakantie

De vakantie dient zich weer aan. Wij horen bij het vroege deel dit jaar, dus er wordt al driftig afgeteld en de cadeautjes voor de juffen van school, dansen en judo staan al klaar. Volgende week vrijdag is de laatste dag en dan kunnen de wekkers voor 6 weken uit, de schooltassen kunnen op de deel blijven hangen en de dansoutfit en het judo pak blijven in de kast.

Ik denk altijd met plezier terug aan de vakanties met mijn ouders. Ja, ondanks dat ik geregeld overhoop lag met mijn vader. We lijken nogal op elkaar, snap je? Er zijn dus vakantiekiekjes waarop we zogenaamd blij op staan, maar ondertussen bonje hadden hahaha. Als ik nu door de fotoalbums zou bladeren kan ik ze zo aanwijzen.

Reizen poster-Online Poster Kopen

Op een paar vakanties in Ierland, België en Frankrijk na, gingen we naar Engeland. Wat is het daar toch mooi en wat zou ik daar weer graag naar terugkeren. Elke keer weer een andere streek. Soms op zo’n vakantiepark met stacaravans, maar later in huisjes van particulieren. De een nog schattiger dan de ander. Er werd altijd veel gewandeld over de vele public footpaths die Engeland rijk is. En uiteraard werd er tussen de middag genoten in een pub in een dorpje onderweg. Mijn vader nam standaard een pub’s lunch en ik iets met een hamburger (je hebt echt zoveel verschillende soorten én maten!). M’n moeder koos elke keer weer iets anders uit. Van sandwich tot salade enzovoorts.

 

 

 

Reizen poster-Online Poster Kopen

Elk jaar kwam weer het geijkte commentaar op onze vakanties aan de andere kant van het kanaal. Altijd over het Engelse weer. Ik kan jullie 1 ding vertellen, dat valt dus echt onwijs mee! We hebben er vakanties gehad dat er een sproeiverbod was. Men mocht de auto’s niet meer wassen en een deel van de Theems stond droog. Zo warm was het. En helemaal in Cornwall, het uiterste puntje van Engeland. Daar kan het soms zelfs tropisch zijn.

We zijn er nog een keer geweest, in 2012. Mijn ouders, Edu, de meiden en ik. Wat vond ik het gaaf om ‘ons’ vakantieland aan Edu en de meiden te laten zien, om Engelse vrienden terug te zien en gewoon om er weer te zijn.

 

 

 

Reizen poster-Online Poster Kopen

 

Engeland wordt het dit jaar niet. Wel Denemarken. Toen ik nog een klein meisje was ben ik er geweest, zelfs in Legoland. Maar ik kan het me helaas niet meer herinneren. Ik keer weer terug, dit keer met ons gezin. Zo benieuwd naar het land en zijn inwoners.

 

 

Hebben jullie al een vakantiebestemming in gedachten of zelfs al iets geboekt? Wordt het lekker weg in eigen land, of juist een ver oord met parelwitte stranden en azuurblauwe zee?

 

 

 

 

Reizen poster-Online Poster Kopen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot de volgende post(er) en een fijne vakantie.

x Mir