Het is tropisch. Het is geel. Het is zoet. Hard van buiten, zacht van binnen. Begint er al iets te dagen? Een ananas misschien? Precies, de ananas ja. De ananas, wij kunnen er niet genoeg van krijgen! Bij uitstek een van onze lievelingsvruchten. Niet alleen is een ananas buitengewoon lekker, hij ziet er ook nog eens super cute uit.

Naast een lekker stukje fruit is deze vrucht ook nog eens de grote inspiratiebron voor vele designers.

Dit jaar heeft de ananas (naast de flamingo) weer het modebeeld bepaald. Deze tropische vrucht is een trend die gigantisch is geëxplodeerd in de modewinkels. Maar niet alleen kleding tref je de gele vrucht.  De ananas zie je ook verwerkt in rietjes,  iPhone covers tot kussens.

ananas-poster

Online Poster Kopen heeft de ananas verwerkt als interieur trend in de vorm van een hippe ananas poster.

Wist je dat de ananas ook er gezond is?

  1. Ananas versterkt het immuunsysteem.
    Verse ananas zit boordevol vitamine C. Deze vitamine versterkt het immuunsysteem, het bindweefsel, help bij verkoudheid en tegen infecties, en versnelt de wondgenezing. Vitamine C is erg belangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. We kunnen vitamine C absoluut niet missen! In ananas profiteer je het meest van vitamine C als je hem rauw eet.
  2. Ananas helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. De oplosbare vezels die ananas bevat, heeft naast een goede spijsvertering nog meer voordelen. Pectine is zo’n oplosbaar vezel. Pectine helpt bij het verlagen van een hoog cholesterolgehalte. Pectine zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Vooral voor mensen met suikerziekte is dit voordeel van groot belang. Pectine komt alleen vrij als je de ananas eerst verhit voordat je hem opeet.

 

 

 

Nu is de hamvraag: hoe ga jij de ananas in jouw interieur verwerken? Ga je voor behang, een kussen of een ananas poster (print)?

Of een andere idee nodig je  vrienden uit voor een ananas smoothie! Wij bieden je een lekker recept.

Tropical Dream: smoothie met ananas en kokos.

Ingrediënten
1 banaan
1/4 verse ananas
200 ml kokosmelk
2 theelepels honing

Bereiden: Snijd de banaan en de ananas in blokjes en blend samen met de kokosmelk en honing tot een smeuïge smoothie.ananas-smootie

Heb jij ook een lekker recept met ananas? Deel deze dan met ons!