Dagdromen.

Ik doe het misschien te weinig, maar Eva (onze jongste) is wereldkampioen dagdromen. Ze heeft het uitgevonden en 10 keer verbeterd hahaha. Haar juf van de vorige school noemde het anders, Eva is een vlindertje. Ze fladdert en dat is heerlijk om te zien. Waar andere kinderen druk zijn met hun werkjes en het luisteren, dwalen Eva’s gedachten af. Waarnaar? Goede vraag. Ze is binnen de kortste keren afgeleid. Of het nu iets is wat buiten gebeurd of juist iets in de klas wat haar aandacht trekt. Je hebt haar en je bent haar zo weer kwijt.

Tuinposter-Dont-quit-your-daydream-onlineposterkopen

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast dat het mooi is om te zien hoe ze kan dromen en mijmeren, is het ook ongelooflijk lastig. Op school gaat de aandacht meer naar de leukere dingen, het buitenspelen en tekenen. En ook thuis zorgt dat nog wel eens voor wat frustratie.

‘s Ochtends wanneer ik sta te jagen bij de achterdeur omdat we naar school moeten, staat Eva nog rustig te dansen terwijl haar tas nog ingepakt moet worden, haar jas nog aan de kapstok hangt en haar schoenen wachten op een paar voeten.

Soms ook lachwekkend hoor. Het drukt je weer met je neus op de feiten. Waarom die haast? Er is tijd zat, ik heb immers een hekel aan te laat komen en de tijd gaat al zo snel.

Tuinposter-Dont-quit-your-daydream-onlineposterkopen

 

 

 

 

 

 

Dankzij Eva is er voor mij meer tijd om te dagdromen. Wat is er nu fijner dan even de boel de boel te laten, even naar buiten te turen. Ook fijn om dat na afloop van een les yoga te doen. We hebben dan altijd even een momentje voor onszelf voordat we onze matjes weer opruimen en verder gaan met de dagelijkse ‘sleur’. Een moment waar ik echt van kan genieten, even niks, even lekker afdwalen en een beetje dagdromen. Het zijn dan misschien maar een paar minuten, maar daarna kan ik de hele wereld weer aan.

Tuinposter-Dont-quit-your-daydream-onlineposterkopen

Zelfs tijdens het schrijven van deze blog werd er even gedagdroomd (is dat een correct woord… of anders eentje voor scrabble). In de tuin zijn de vogels druk, overal zitten nestjes. Dus vaders en moeders van allerhande vogelsoorten vliegen af en aan. Zo’n mooi gezicht.

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat deze blog mede dankzij ons dromertje tot stand is gekomen. De quote is haar op het lijf geschreven. Of zoals haar oude juf zei ‘Laat haar alsjeblieft zo lang mogelijk dat vlindertje zijn.’ En dat proberen we zeker.

Doen jullie dat nog, dagdromen?

Tot de volgende post(er).

x Mir