DE PAARDENBLOEM

Mijn eerste blog als brandrep voor ONL!NE POSTER KOPEN.nl

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Mirjam (36), getrouwd met Edu (40) en moeder van twee meiden, Noor van 9 en Eva van 7. We wonen in een boerderij uit 1929 in Ruurlo (Achterhoek). Althans, wij wonen in het achterste gedeelte, de voormalige deel/ stal. Mijn ouders gaan in het voorste deel, de oude boerderijwoning wonen.

De stal is in 1982 verbouwd tot woonhuis. Bedenk je dus maar heel veel bruin, bruin en nog eens bruin in. Dat gaat natuurlijk allemaal verdwijnen, maar dat gaat geleidelijk aan. We hopen dat ergens dit jaar de kap eraf gaat en we beetje bij beetje naar beneden kunnen werken (en slopen).

Om de boerderij liggen diverse bijgebouwen (oude koeienstal, jongveestal en nog wat andere gebouwtjes) en lekker veel grond met onder andere een moestuin.

 

 

 

 

 

 

Ik kan het me eigenlijk nog niet echt voorstellen, maar toch zullen er over niet al te lange tijd de eerste paardenbloemen hun kop opsteken in de wei. De bloem zelf vind ik niet veel bijzonders, maar zodra hij uitgebloeid is, komt het meest tere tevoorschijn. Het blaasbloempje, zoals onze meiden het noemen.

Het liefst een zo groot mogelijke hap lucht om alle zaadjes van de paardenbloem er in 1 keer af te blazen. En dan met je ogen stijf dicht geknepen een wens doen.

Voor mij was het dan ook een wens die in vervulling ging, toen ik gevraagd werd door Brigitte om brandrep te worden voor Onlineposterkopen. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste poster die ik koos voor deze blog is die met de paardenbloem. Ik vond het wel een mooie link tussen onze woonsituatie en een wens die vervuld werd. Voor mij staat de paardenbloem voor het doen van heel veel wensen. Net als dat voor anderen een vallende ster of het uitblazen van de kaarsjes op een taart is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En los daarvan vind ik hem heel gaaf staan in onze woonkamer. Een beetje voorjaar of misschien zelfs wel zomer in huis, gezellig met wat narcissen en wat witte en houtkleurige accessoires op de werkbank. Een nieuwe poster is voor mij altijd een goede reden om de boel weer eens lekker om te gooien. Voor jullie ook?

Tot de volgende post(er).

x Mir