De ampersand. Amperwatte? Het en-teken, je weet wel &. Ah die…

Ik gebruik het teken stiekem best vaak. Daar kwam ik eigenlijk pas achter toen ik deze & teken poster thuis kreeg gestuurd. Heel vaak laat ik het woord en weg en plaats daar de ampersand voor in de plaats. Vooral bij opsommingen of wanneer ik onze namen opschrijf in een kaart… Edu Mirjam Noor & Eva. Sturen jullie trouwens nog echte post? Ik blijf het leuk vinden om kaarten te schrijven én te ontvangen. En dan het liefst handgeschreven.

 

 

Ik vind de ampersand denk ik één van de mooiste leestekens die er is. Een komma is ook maar een komma en een uitroepteken is zo gewoontjes of juist schreeuwerig. De ampersand heeft een sierlijke uitstraling.  Bijna kunstig. Hij staat ook niet voor niets op een poster. Dat gebeurd niet met tussen haakjes, of met een vraagteken. Of breng ik nu mensen op ideeën?

& tekenposter - zwart wit poster -onlineposterkopen

 

 

Het is ook nog een hele kunst om de ampersand te schrijven. Ik ga nog wel eens de mist in en dan ontstaat er een gekke krul. Alsof de juf is uitgeschoten met het zetten van krullen bij het nakijkwerk. Gebruiken jullie de ampersand vaak, of laten jullie hem liever achterwege?

 

 

 

 

Hou je de ampersand strak of juist met extra veel krullen, het kan allemaal. Ik ben voor de grap eens gaan Googelen naar de verschillende soorten &-tekens… de keuze is reuze! Zoveel stijlen. Ook op Pinterest en dan vooral met handlettering, de mooiste &-tekens komen voorbij. Zo knap hoe mensen van een leesteken zoiets kunnen maken.

 

& tekenposter - zwart wit poster -onlineposterkopen

Je komt hem ook veel tegen in het dagelijks leven. Of het nu winkels zijn, of in reclames. Kijk maar eens goed om je heen.

 

 

Een apenstaartje is overigens ook een wat aparter leesteken. Lukt ook niet iedereen, ik heb de meest gekke apenstaartjes voorbij zien komen tijdens mijn functie van ledensecretaris. Moest soms 3 keer kijken wat er nu stond geschreven, was het een letter of nee het is een apenstaartje hahaha. Ik denk niet dat ik snel voor een poster had gekozen met het apenstaartje. Ondanks dat die ook best sierlijk is, vind ik hem weer te alledaags. Klinkt dat gek?

 

 

 

& tekenposter - zwart wit poster -onlineposterkopen

 

De ampersand op je poster… niet te druk, je weet meteen wat het is & (ja daar is íe 😉 ) dus een mooie toevoeging voor in je huis.

Zou jij kiezen voor een letter of leesteken aan je muur?

Tot de volgende post(er).

x Mir