Na de donkere dagen verlangen we weer naar licht.

Nu ben ik sowieso wel iemand die van licht houdt. Hoe meer licht hoe beter. Grappig dat je daar met het ouder worden meer en meer achter komt. Zo had ik een leidinggevende die een gruwelijke hekel had aan de donkere dagen, hij wist van zichzelf dat hij daar niet goed tegen kon. Hij was dan ook steevast vrij of soms zelfs ziek.

Nu met de boerderij en alle verbouwingsperikelen ben ik natuurlijk volop bezig met hoe alles eruit gaat zien. Edu wordt onderhand gek van mijn ‘ik wil het licht, lichter lichtst’… Maar ik kan er niks aan doen. Ja, ik weet dat ik dan gek word van elk stofje, haartje en vuiltje. Maar ik wil het licht houden in huis. En met een donkere vloer zie ik ook alles. Ben nu eenmaal erg neurotisch als het om het huishouden gaat. Als we het nu dan toch naar onze wens gaan maken, dan graag licht.

De keuken is nu nog retro, jaren 80 hout, 50 tinten bruin. Termen die ik vaker aanhaal in blogs/ posts. Hij is niet klein en ook niet groot. Degelijk gebouwd, al begint hij nu langzamerhand tekenen van aftakeling te vertonen. Heb je ineens een frontje van de la in je handen. Verder doet hij het, koken we er nog bijna elke avond een maal voor ons viertjes en kunnen de bouwvakkers hier opwarmen en een bakkie troost drinken.

Toog

De keuken was vroeger het gedeelte van de stal waar de paarden stonden, de oude toog waar de staldeuren zaten is dichtgemetseld. En dat hebben ze niet mooi gedaan. Er is niet gekeken naar de kleur en het formaat van de bestaande bakstenen. En toen ze bedacht hadden dat er twee standaard achterdeuren in geplaatst zouden worden, hebben ze niet goed gekeken of dat deze wel goed in de toog zouden passen. Gevolg: een lelijke muur en een stuk van de toog is weg geslepen.

 

Straks zullen de lelijke bakstenen verdwijnen, de toog zal hersteld worden met originele bakstenen die elders uit de muur komen en er komt een grote pui in. De keuken zal ook drastisch veranderen. De muur tussen de woonkamer en keuken zal een meter de woonkamer in geplaatst worden en de muur naar de hal en de muur van de hal naar de deel zullen verdwijnen. Een grote ruimte zal er ontstaan met (je raadt het vast) licht, heel veel licht.

Bij deze poster moest ik een beetje denken aan het plaatje wat straks zal ontstaan. Ik kan haast niet wachten tot dat moment. Heb al heel wat juich momentjes gehad met de verbouwing, zoals het dak wat dicht kon, de dakkapel (die ook voor een bult licht zorgt) die geplaatst werd en zo zullen er nog heel veel meer volgen. De keuken, met de open toog zal er zeer zeker ook eentje van zijn.

Hebben jullie ook een voorkeur voor licht, of juist niet?

Tot de volgende post(er).

x Mir